VERDURA MISTA (SOUS VIDE)

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresVerdura Mista is een groentenmix, en die mix mag je zelf bepalen. Ik eet veel groenten, gemakkelijk 300 tot 400 gram per dag. Voor mij is de ideale samenstelling voor Verdura Mista; Groene Asperges, Rode en Gele Paprika, Courgette, Aubergine en Venkel… die snij ik in niet al te kleine stukken (de Asperges laat ik heel!) en dan verdeel ik ze over vacuüm zakjes. Daar schud ik wat goede olijfolie bij en een lepeltje groentenbouillon.

SOUS VIDE BEREIDING

Ik zet de waterbak (Röner) op 85 graden Celcius en stel de tijd in op anderhalf uur. De vacuüm getrokken zakjes leg ik daar dus in. Na die anderhalf uur leg ik ze in koud water tot ze volledig terug gekoeld zijn en doe ze dan in de koeling tot gebruik.

HET LEKKERSTE

Dat vind ik dus uit de oven, kwek zo’n zakje groenten (zonder het vocht) op een mooie schaal, wat peper en zout, knoflook, olijfolie en Parmezaanse kaas erover… en bij 160 graden Celsius afbakken tot het een licht krokantje krijgt. Een paar blaadjes Basilicum, misschien wat tomaatjes. Héérlijk!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *