ERG EENVOUDIGE THAISE GROENTENSOEP

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresWat ik erg handig vind, die roerbakgroenten bij de Super, Italiaans, Chinees, Thais… want ik ben een soepfanaat. Dikke, dunne, heldere en gebonden soepen… ik vreet het allemaal. En als je weinig tijd hebt, dan is roergebakken groenten met bouillon al snel een eenvoudige oplossing!

THAISE WOKGROENTJES

Een zak van de Lidl, even aanbakken in die op-smaak-gebrachte Wok-olie, beetje sambal, wat Obi-Wan-Knobi (knoflook) en een scheutje Kutjap… en dan water en een runderbouillonblokje d’r bij. Even laten garen, maar wel de groentjes beetgaar houden, en hoppeta! Een dun soepje van Thaise roerbakgroenten.

SCOOR JE DAAR PRIJZEN MEE

Absoluut niet, het stelt niks voor en je zult er niemand mee verbazen! Maar gewoon als snelle avondhap met als doel kilo’s te verliezen, prima! Dan neem ik straks nog twee ‘fruitjes’, en m’n dag is weer gevuld. Vanmiddag heb ik een stukje worstenbrood gegeten, dat is geen enkel probleem als je het dagtotaal maar in de gaten houdt. Daar zijn handige appjes voor. Ik gebruik Foodzy om calorietjes te tellen. Het is af en toe schrikken als je ziet dat sommige producten die je normaal klakkeloos naar binnen smijt zoveel calorietjes bevatten. Ik eet koolhydraatarm, maar ik hou wel m’n totale calorie-inname in de gaten!

HET SOEPJE

  • 500 gram Roerbakgroenten (Thais)
  • Beetje Knoflook
  • Theelepeltje Sambal
  • Scheutje Kutjap
  • Litertje Runderbouillon van blokkies
  • Peper
  • Scheutje Wok-olie

Tsja, ongeacht de ‘simpelheid’ vind ik het heerlijk, dat lust ik best elke dag. Maar afwisseling is natuurlijk héél eenvoudig, Italiaanse roerbakgroenten, beetje Tomatenpuree, Italiaanse keukenkruiden, Bouillon… en daar is een Lichte Italiaanse groentensoep. En als je toch dat extra beetje vulling nodig hebt voor de inwendige mens, doe er een beschuitje in!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *