SMOOTHIE-IJSJE

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresAls er één ding héél gezond is, dan zijn dat wel Rode Bietjes. En gelukkig vind ik die ook heel erg lekker. En die Rode Bietjes zijn de basis voor de allergezondste sapjes ooit! Voor mij is dat een Smoothie van Rode Biet, Appel, Wortel, Gember, Selderij, Sinaasappel en Limoen. Dat zijn geen keiharde wetten hoor… je mag er gerust je eigen draai aan geven. Maar de Rode Biet en Gember zij écht wel essentieel!

SAP OF SMOOTHIE

Vroeger gebruikte ik een sappenpers, maar dan bleven alle vezeltjes achter in het apparaat. Tegenwoordig heb ik zo’n heel basaal blendertje van Princess, en daarmee maak ik Smoothies… sap met de vezeltjes er nog in.

DE ELLENDE VAN SMOOTHIES MAKEN

Je koopt van alles voor je smoothie, je begint te blenderen… en aan het eind heb je veel te veel voor jou alleen! En bewaren in de koeling kan wel even, maar na een klein dagje is er weinig over gebleven van de vitamientjes, anti-oxidantjes en andere waardevolle stofjes.

INVRIEZEN

Dat is een prima oplossing, en zolang je de smoothie vrij snel na het ontdooien gebruikt en zeker niet verwarmt hou je de waarde vast. Maar dan heb je zo’n klompen smoothie in de vriezer… ook lastig!

IJSJES

Dat is mijn favoriete manier om Smoothies te maken en te bewaren. Ik maak een hele pan smoothie en verdeel die over die plastic ijs-vormpjes. Die vries ik in, en als ik zin heb in een smoothie haal ik er één uit de diepvries. Dat lebber ik meteen op dus zonder verlies van voedingswaarde!

WAT GEBRUIK IK

  • Rode Bietjes (voorgekookt)
  • Wortel
  • Appel
  • Selderij
  • Sinaasappel
  • Limoen
  • Gember

En zeg nou eerlijk, gewoon even aan een gezond ‘waterijsje’ lebberen, dat is geen straf!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *