MUFFIN-EI-MET-SPEK

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresGebakken eieren met spek, héérlijk. En dan op een paar bammetjes met het braadvet erbij. Hoe gek het ook klinkt, daar is niks mis mee… alleen de boterhammetjes moet ik zo veel mogelijk achterwege laten. Nou, dat kan bijna met dit receptje. Ik heb alleen nog maar een klein bammetje nodig. Ik steek een rondje uit een boterham en duw dat plat. Dat rondje duw ik in een ingevet muffinvormpje en daarna bak ik in een licht ingevette pan een schijf bacon aan. Niet doorbakken, gewoon even lichtjes aanzetten zodat het flexivel blijft. Die reep/plak spek zet ik rechtop tegen de rand van de muffinvorm en ik laat één of zelfs twee eitjes in het midden zakken. Wat peper en zout erover… en eventueel wat Parmezaanse kaas. Een vijftien minuutjes bij 160 graden Celcius in de oven, et voila… een heerlijk eitje met spek op een klein stukje boterham.

WAT HEBBEN WE PER PERSOON NODIG

  • 1 Boterham, een rondje uitgestoken
  • 1 Reep/plak Bacon
  • 1 Ei, of 2 als je het aandurft
  • Beetje boter voor het insoppen en Bacon bakken

GEMAKKELIJK, LEUK ÉN SNEL

Met wat grotere Muffinplaten maak je snel voor groepen gebakken eieren! En de presentatie is best grappig!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

2 gedachten over “MUFFIN-EI-MET-SPEK”

  1. Hoi Gertie, ik zal het eens proberen… heb het nog nooit gehad. Ik mis brood ook het minste hoor. Ik vind het ’t moeilijkst als er in de keuken wat frietjes over zijn… probeer daar dan eens van af te blijven… pfhhh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *