KNOLSELDER UIT DE OVEN

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresNou, een mooi slowcookingproces van zo’n vijf uurtjes met een héle knolselderij in de oven. Gisteren gezien bij ‘Sjeemie Olifer’, en een beetje omgebouwd naar een werkwijze die op de bereiding van Pulled Pork lijkt. Ik heb die Knol 5 uurtjes gegaard bij een temperatuur van een kleine 100 graden Celsius.

Knolselder voor bereiding
de Knolselder voor bereiding!

HET RESULTAAT

Héél eerlijk… de knol vond ik geweldig, supersmooth, vleesachtig… niet zo’n zware seldersmaak… écht een heerlijke vleesvervanger. Ik heb alleen het braadvocht teveel ingekookt en op de selder gemieterd. Dat was vrij zout. Vind ik wel lekker, maar de gemiddelde tafelgenoot zal het ‘te’ vinden.

GEMAKKELIJK VOOR VIER PERSONEN

Een knolselder is voldoende voor vier personen. Ik heb er champignons bij gebakken en op het laatst in de ovenschaal erbij gedaan.

GEWOON EEN FRISSE SALADE ERBIJ

Meer hoeft dat niet te zijn, dat laat ik aan jou over!

WAT HEB IK GEBRUIKT VOOR VIER PERSONEN

  • Een knolselderij
  • Olijfolie
  • Kipkruiden
  • Bolletje knoflook
  • Een in ringen gesneden ui
  • Kruidenboter
  • Een bakje champignons
  • Peper
  • Zeezout

DE WERKWIJZE

Ik heb de knol schoon gesneden zonder teveel schil eraf te halen. De onderkant heb ik recht afgesneden zodat ‘ie goed blijft staan. Ik heb aan de bovenkant met een appelboor een diepe holte gemaakt en die vol gepropt met kruidenboter. Met olijfolie, kipkruiden, een uitje in ringen, een bol knoflook in plat gemepte teentjes en wat peper heb ik een drab gemaakt die om, over en op de knolselder kwam. Dit gaat 5 uur in de oven bij een kleine 100 graden Celsius. Na dit Slowcooken snij ik de knol in dunne plakken, alsof het een stuk gebraad is… het braadvocht even ingekookt met gebakken champignons erdoor en dat over het vlees… uhh… sorry, de knolselder!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *