ONTBIJT TWEEDE PINKSTERDAG

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresIk was vanmorgen al vroeg wakker, even wat klein onderhoud aan wat websites gedaan… enkele teksten geschreven… en mijn eerste schranserijtje klaar gemaakt. Ik ben geen zware ontbijter, daar voel ik me écht slecht door. Als ik ’s morgens veel eet ben ik tot aan de avond van slag. Op de zondag hebben we wel vaker van die uitgebreide ontbijtjes, dan moet ik écht een paar uur liggen om weer verder te kunnen. Met een licht ontbijt heb ik een prima dagje voor de boeg!

MIJN BIRCHER MUESLI

Het is een bekend ontbijtje, een kleine portie magere yoghurt, wat Muësli (met een beetje gedroogde vruchten) en een geraspte appel. Ik doe er nog een in stukjes gesneden sinaasappel bij. En inderdaad, dat is met wat koolhydraatjes. Maar als je een beetje oplet past dat wel binnen een koolhydraatarm programma. Ik neem Muësli die koolhydraatarm is en waaraan dus ook geen extra suikers zijn toegevoegd, die gedroogde vruchtjes mogen eigenlijk niet maar zijn wel lekker, magere yoghurt mag gewoon… en die sinaasappel is voor het lekkere, het sappige… en de vitamientjes. Als ik het op heb ben ik voldaan! Ik hou van een zuurtje, dus ik doe er geen suiker of zoetstof bij. Met dit ontbijt heb ik meteen voldaan aan de richtlijn dat twee stuks fruit per dag goed voor je is. Let wel, ik ben géén purist… ik zoek naar manieren om verantwoord maar ook lekker, en daardoor leefbaar te eten.

WIL JE WEL WAT ZOETER

Besef dan dat een doorsnee mens met 25 gram suiker per dag genoeg heeft, en daar zit je héél snel aan! Dus als het even kan, laat het!

WIL JE ZELF BIRCHER MUËSLI MAKEN

Tik deze link aan voor het recept!

Eén gedachte over “ONTBIJT TWEEDE PINKSTERDAG”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *