FARINATA CON FUNGHI E VERDURE

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresIk had nog van allerlei restanten… en daarmee heb ik een Italiaans ovenschoteltje gemaakt. Een flensje gevuld met gebakken Champignons, gebakken in tomatensaus met diverse groentjes en wat kaas voor dat gegratineerde laagje..

VEEL VOOR WEINIG

Als je ziet wat ik gebruikt heb is het verwonderlijk hoe groot zo’n schotel uitpakt, het was ruim voldoende voor twee personen.

WAT HEB IK GEBRUIKT VOOR TWEE PERSONEN

 • 35 gram Bloem
 • 35 ml Water
 • 35 ml Halfvolle Melk
 • snufje Zout
 • 150 gram Champignons
 • Olijfolie
 • 1 teentje Knoflook
 • Klein blikje Artisjokken
 • Een handje Cherrytomaatjes
 • Een stukje Aubergine
 • 2 plakjes Kaas
 • Italiaanse Tomatensaus uit een flesje
 • 2 Eetlepels room

AAN DE SLAG

Van bloem, melk en water heb ik een beslagje gemaakt met een snufje zout, hiervan heb ik een mooi rond flensje gebakken. De champignons heb ik in een anti-aanbakpan gebakken met een veegje olijfolie en dat teentje knoflook (fijngehakt). Op de flens heb ik de ietwat afgekoelde champinons gelegd en het zaakje opgerold. In een met wat olie ‘gezalfde’ ovenschaal heb ik dat flesje Italiaanse tomatensaus omgekiept en daar die opgerolde flens in gelegd. De aubergine heb ik in plakken gesneden en gegrild, de artisjokken uit laten lekken en gehalveerd, de tomaatjes gehalveerd… en dat alles in de ovenschaal geschikt. Die twee eetlepels room erover verdeeld en de twee plakjes kaas in stukken gescheurd en ook erop gedaan. Ik had nog wat Italiaanse keukenkruiden, die moeten er natuurlijk wel bij… ook wat peper!

AL FORNO

De hele schaal bij zo’n 160 graden Celsius de oven in voor een drie kwartiertjes… hoppa, kluiven maar. Gewoon lekker, gezond en vullend.

 

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *