EN DE DOKTER KWAM, ZAG… EN LIET ME SCHRIKKEN!

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresIk was al een weekje of twee bezig met een beginnetje van m’n ultieme afvalrace, op eigen houtje al 7 kilo weggewerkt. En toen kwam er een jichtaanval! Tsjezus wat moet een mens dan pijn lijden… een dikke, opgezwollen poot waar je nog niet eens naar durft te wijzen. Dat ging niet echt snel weg ondanks de medicatie, dus de huisarts gebeld. Even aan komen… makkelijk gezegd als je met één been 150 kilo over het asfalt moet sleuren.

EEN BABBELTJE

Tsja, je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om in te zien dat een arts je gewicht als grote boosdoener beschouwd. Maar het werd iets ernstiger… alle klachten bij elkaar zullen verergeren, en dan is er een abrupt eind in zicht! Het eind van m’n mobiliteit, het einde van normaal leven en werken… en met wat meer pech, een vroegtijdig eind aan m’n leven. Er moet wat gebeuren, ik wil nog zoveel!

DE GASTRIC BYPASS

Dat is een optie waar ik volgens de dokter zonder problemen voor in aanmerking kom, maar ik heb aangegeven dat ik het eerst nog eens zelf wil proberen. Ik ben bang voor de operatie, mijn conditie is niet optimaal, ik heb een hartritmestoornis… en door jaren lang gesjouw een breuk die een ‘vlotte’ operatie in de weg zit. Een eerste én fors gewichtsverlies op eigen houtje is de beste optie. Dus daar gaan we voor.

ALLEREERST, WEG MET HET BIER!

Waarschijnlijk de grootste boosdoener, de Moeder van alle Overgewicht… mijn enorme dorst en voorliefde voor ijskoud bier! Mijn God wat kan ik daarvan genieten! Maar dat moet ik achterwege laten. En het begint te lukken, op één avond na ben ik nu twee weken AV’er (d.d. 01-06-2017). Twee weken op Spa Rood (dat prikje moet ik hebben) en héél soms Cola Zero, een mens mag toch wel wat hebben?

DE VOLGENDE STAP

Als ik het bier weg heb uit m’n bestand, dan ga ik voor mezelf lekkere en lichte voedertjes maken. En die ga ik met jullie delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *