DE DIP VAN DE WEEK

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresBah, wat een klote week! Het begon eigenlijk vorige week zaterdag al, de jicht die vrijdag helemaal verdwenen was kwam in volle hevigheid op dezelfde plek weer terug. Dan ben je dus niet zo mobiel meer. En die gebrekkige mobiliteit is dan ook meteen mijn grootste angst, de drijfveer voor m’n afvalrace.

MAAR ER KWAM GEEN EIND AAN

Op meerdere plekken begonnen zich ontstekingsverschijnselen voor te doen, knieën, elleboog… en dan lig je op de bank jezelf écht zielig te voelen en je Godsgruwelijk te ergeren omdat je niets kunt. Nou ken ik de oorzaak! Afvallen brengt allerlei ontwennings- en aanpassingsperikelen teweeg, allereerst al door de uitgebreide medicatie die ik slik voor diverse ellende. Dat moet weer allemaal opnieuw ingesteld worden. Daarvoor gaan we binnenkort weer wat specialisten bezoeken. Maar ja, ik moet bekennen dat mijn gemoed behoorlijk depri begon te worden… van m’n normale vrolijkheid bleef noppes over.

GEEN SPANNEND NIEUWS UIT DE KEUKEN

Ik heb me netjes aan m’n koolhydraatarme principes gehouden met op dinsdag een uitstapje naar Wok Palace in Kessel. Daar heb ik royaal gebuffeld en een ijsje er achter aan geworpen. Ik heb het geweten, ik heb de hele nacht wakker gelegen. Dat kon het lijf dus niet aan! Mam en Zoon hebben voor mij de Wok-bordjes gehaald, en in weze is dat alleen maar veel groen, wat vlees en die woksaus… maar dat ijsje als toetje is dan wel erg lekker, ik kan er alleen niet tegen na een warme hap. Wat een ellendige nacht! Door de gebrekkige mobiliteit heb ik de rest van de week zo goed als niets gekookt, gebakken, gestoofd of gegrild… het is yoghurt, fruit, salade en wat brood geweest.

WATEROPSLAG

Aangezien het hele gezin nu koolzuurhoudend water drinkt hebben we de Lidl overvallen en de gang vol gezet met die flesjes van een halve liter. Het is dat ik dat prikje lekker vind, anders zoop ik wel uit de kraan. Dat bevalt me nog het beste, ik heb het bier nog steeds niet gemist, behalve op enig moment dat ik door de pijntjes links en rechts de behoefte voelde om een sloot bier naar binnen te slaan om daarna te kunnen slapen. Ik heb m’n rug recht gehouden!

OP NAAR EEN NIEUWE WEEK

Nog twee dagen werken, tenminste… voor wat ik kan doen. En dan weer wat rust aan m’n lijf. Mijn gewicht zakt niet écht, het zwalkt wat om een vast punt, maar dat kan bij mij gemakkelijk een kilo of 5 per meting verschillen, dat doet de medicatie. Ik voel wel vooruitgang, en mijn waardes zijn toppie. Een prachtige bloeddruk van 105 boven 70, een hartslag van 60 bpm… en een zuurstofopname van 98%. Dat lichte hongerige gevoel heeft plaats gemaakt voor een heerlijke ‘Lightness’. Ik heb alle tijd, en met één tot twee kilo per week ben ik meer dan tevreden.

NOG GEEN MAATJE GEHAD

Door de pijn in m’n lijf ben ik nergens geweest, en heb ik de 14e ook geen Maatjesharing gehaald. Maar vandaag ga ik er een mooi gerechtje mee maken, dat geef ik jullie nog wel door! Maak er een mooi weekend van!

3 gedachten over “DE DIP VAN DE WEEK”

  1. Het zit je niet mee Marc .
    Maar na regen komt zonneschijn !!!
    Volhouden en rustig doorgaan met afvallen.

    Sterkte en ik leef met je mee groetjes Paulus

  2. LEEVE MARC,

    TEGENSLAG IS ER ALTIJD OP EEN GEGEVEN MOMENT, MEDE DOOR JOU SLANKIEGEBEUREN BEN K WEER BEGONNEN MET WANDELEN NAAR HET WERK, OOK IK HEB NA EEN HALF JAAR LAST TE HEBBEN GEHAD VAN MIJN KNIE NU LAST VAN MIJN KUIT EN DAN DENK IK WE WILLEN HET IN HET KUPKE WAAL MAAR LICHAMELIJK WIL HET DAN NIET LUKKEN DAN DENK IK AAN JOU OPEN VERHALEN EN GA DOOR …DANKE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *