BLOEMKOOL MET HAGERHOF-HONING

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresGisteren kreeg ik een potje Hagerhof-Honing cadeau. En toen ik vanmorgen m’n avondhap aan het uitvogelen was kwam ik op het idee om een pittig sausje met die honing te maken. Ik had al een vegetarisch gerecht gevonden op Pinterest toen ik op ‘Bloemkool’ was gaan zoeken waar dat sausje wel bij zou passen.

EEN GROOT SUCCES

Ik heb de bloemkool in een pannetje groentenbouillon gekookt (in grote roosjes) en daarna koud afgespoeld. Even in de koelkast op wat keukenpapier totdat ze gedroogd waren. Die roosjes heb ik gepaneerd exact zoals een schnitzel. Wat eitjes geklopt, scheutje bruiswater erbij. Dat eimengsel gekruid met een mix voor speklapjes. Allereerst de roosjes door de bloem gesleurd, daarna door het eimengsel… en toen door het paneermeel. Die roosjes heb ik mooi op een ingevette plaat gelegd en bij 180 graden een 20 minuutjes in de oven gezet.

DE SAUS

Uitjes gesnipperd, in de pan aangezet, uitgeperste knoflook erbij en toen alles glazig was een schepje suiker en een scheut water toegevoegd. Toen dat lekker ingedikt was heb ik er een paar eetlepels honing, wat sojasaus en een scheutje sesamolie bij gedaan. En op het laatst nog een lel chilisaus.

LAAT MAAR PRUTTELEN

Die saus is lekker ingedikt en heb ik door een bolzeef gedrukt. Het resultaat was zoet-pittig met die duidelijke honing-tonen.

OP HET BORD

Wat pittige sla, de bloemkoolroosjes, flink saus erover… en wat partjes sinaasappel! Die druk je boven je roosjes wat sap uit hun lijf… wonderbaarlijk hoe lekker die sinaasappelsmaak bij zo’n gepaneerde hap met dat sausje past… en bij die salade! Bam Jonguh!

WAT GEBRUIK IK VOOR DE SAUS

 • Gesnipperd uitje
 • Wat teentjes knoflook
 • Schepje suiker
 • Water
 • Honing
 • Sojasaus
 • Sesamolie
 • Chilisaus

WAT GEBRUIK IK VOOR DE BLOEMKOOL

 • Een bloemkool
 • Water met een Groentenbouillonblokje
 • Een paar eitjes
 • Koolzuurhoudend water
 • Vleeskruiden (Speklapjes)
 • Bloem
 • Paneermeel
 • Een sinaasappel
 • Pittige salade

Ik moet zeggen, op deze manier mis ik dus geen vlees… en dat is wel een statement van iemand die gek van grillen is!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *