BÀNH XÈO’TJE GEZOND

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresLaatst was die lekkere muts van 24Kitchen in Vietnam ’n soort Taco aan het kluiven. Dat heet daar dus een ‘Bành Xèo’. Een knapperig gebakken flensje met een vulling naar wens. Nou ben ik een enorme liefhebber van een Stokbroodje Gezond, maar de koolhydraatjes nekken me. Daarom heb ik gisteren wat van die flensjes voorgebakken, en die bak ik krokant in de oven over een halfrond vormpje. Géén vet… lekker! Volgende week bak ik ze met Boekweitmeel… dat is SuperFood!

GEZOND

Met tomaatjes, salade, plakje kaas, plakje ham, een eitje en een lichte dressing. Dat knapperige van dat koekje beviel me érg goed. Minstens zo lekker als dat stokbroodje, maar super-light!

WAT GEBRUIK IK VOOR HET BESLAG (Voor 1 koekie)

  • 25 gram meel
  • 25 ml ( Melk
  • 25 ml Spa Rood
  • Tikje Kurkuma
  • En een mini-minimaal beetje olie om de pan vettig te houden

AAN DE SLAG

Meel, Kurkuma, Spa en Melk mengen tot een glad, yoghurt-dun beslag. Anti-aanbakpan instrijken met wat olie, goed heet laten worden, beslag erin en goed rond-goochelen tot een mooi pannenkoekje. Dat haal ik uit de pan als het goed gaar is om het daarna in de oven bij 180 graden Celsius krokant te bakken in een 10/15 minuutjes. Als dat wat afgekoeld is kun je het gaan vullen.

VULLING NAAR KEUZE

Elk broodje wat je kent kun je ook in zo’n koekie verpakken. Ik zou zeggen leef je ‘light’ uit!

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *