ALLES IS RELATIEFJES

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresMet de beste bedoelingen krijg ik vaak ‘dwingende’ voedingsadviezen naar m’n koppie geslingerd; Drink geen Light producten, neem een halve liter water als je opstaat, doe dit en doe dat…

WAT MOET IK ER DAN MEE

Ik vind Cola Zero héél erg lekker, maar momenteel drink ik voor 90% water. Moet ik dan die Cola Zero weglaten? Néé hoor, als ik dat lekker vind, dan zuip ik dat. Cola Zero is écht suikervrij… alleen houdt het je voor de gek! Dat zoete zorgt ervoor dat je wilt blijven drinken, en je lijf maakt het je geest dan moeilijker om binnen de lijntjes te blijven. Sinds ik voornamelijk water zuip is mijn dorst en lust naar zoete frisdrank fors minder geworden.

RELATIEFJES

Als je dik bent geworden door 15 glazen bier per dag, Cola-Bacardi en ongezond voer… dan is een overstap naar water en soms wat Light-Frisdrank al een hele vooruitgang. Het is niet zo handig om iemand een onhoudbaar regime op te leggen. Alles is relatief en moet met beleid worden ingevoerd.

EEN BEZOEK AAN MIJN VORIGE HUISARTS

Ik dronk veel Cola Zero en daarop werd ik aangesproken door zo’n zelfbenoemde ‘Gezondheidscoach’ (Waar er nu toch wel érg veel van rond dwalen!). Ik moest onmiddelijk stoppen met Light-Fris omdat anders Hel & Verdoemenis op me af zouden komen! Enigzins geschrokken ben ik naar m’n huisarts gegaan en heb hem gevraagd of ik Light-Fris mocht drinken. Hij vroeg mij of ik dat veel dronk… ik zeg:

“Een liter of 3 per dag Dokter!”

Dat vond mijn dokter wel erg veel… en hij vroeg:

“Wat dronk je vroeger?”

Ik zeg

“Bier & Cola-Bacardi!”

Zijn antwoord?

“Dan drink maar gewoon Light!”

ZOALS IK AL AANGAF

Alles is relatiefjes!

2 gedachten over “ALLES IS RELATIEFJES”

  1. Het is niet zo handig om iemand een onhoudbaar regime op te leggen. Alles is relatief en moet met beleid worden ingevoerd.
    KLOPT ALS EEN BUS Marc

  2. Ik geniet van je verhalen Marc en als het je lukt ga ik het misschien ook eens proberen
    Gr Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *