Á LA FOE YONG HAI

Afvallen met Slankie, de persoonlijke afvalrace van Marc OveresIk wist het even niet vanmorgen, gisteren had ik ontbeten met yoghurt en fruit… dat is ook wel m’n meest favoriete gerechtje. Maar vanmorgen had ik een wat ‘steviger’ ontbijt nodig. Een speurtocht door de koelkast leverde me een restantje spinazie, 4 eieren, een restje tomatenketchup, een halve ui en wat schijfjes geroosterde paprika. Door de tomatenketchup en paprika’s dacht ik aan een rode, beetje Aziatische saus. Dus uitje in blokjes, paprika in reepjes, beetje boter in de pan… aangefruit, ketchup erbij, scheutje kutjap, wat spicey kruiden… laten sudderen, beetje water en een runderbouillonblokje d’r bij… klein beetje ingekookt en klaar! Alleen nog wat peper om op smaak te brengen!

DE SPINAZIE

Even aangebakken met wat knoflook en peper en verdeeld over de bodem van een ovenschaal met wat kale plekjes er tussen.

DE EIEREN
Die heb ik opgeklopt met peper en zout en in een pan aangezet maar wel vochtig gelaten. Die vochtige eierprut schonk ik tussen de hoopjes spinazie en daaroverheen heb ik de rode saus gelepeld. Één plakje kaas in stukjes erop gelegd en de hele trog even in de oven. Het is teveel voor mij alleen, dus wat overblijft is voor mijn hoeksteen van de samenleving!

WAT MOETEN WE HEBBEN

 • Uitje in blokjes
 • Geroosterde Paprika in reepjes
 • Runderbouillon
 • Ketchup
 • Ketjap
 • Water
 • Spicey kruiden
 • Een paar eieren
 • Spinazie
 • Knoflook
 • Braadboter
 • Plakje Kaas

Och, de dag is weer goed begonnen, buikje gevuld, weinig koolhydraatjes… Wat wil ‘ne dikke mens nog meer?

Avatar-Marc-Overes Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *